Home » Regelgeving betreffende Shuttlebussen

Regelgeving betreffende E-Shuttlebussen

 

Green Ranges bied diverse Elektrische voertuigen aan, welke ieder haar gepaste doel dient en uiteraard haar regelgeving aan hangt.

 

Tot voor kort, werden elektrische E-Shuttles zonder probleem in een gedoogconstructie door het ILT en de Politie toegelaten op de openbare weg i.v.m evenementen of stadsrondritten. Deze gedoogconstructie is recent beëindigd , wij hebben dit moeten vernemen via een radio uitzending ( erg onprofessioneel van onze beleidsmakers ) , en hebben hierover uiteraard contact opgenomen met ILT alsook de beleidsmakers van deze regels  Ministerie van I en W met uitvoerend orgaan de RDW.

 

Grote punt is : Er bestaat een ontheffing in de wegenverkeerswet op verbod van personenvervoer in een aanhangwagen ( zogenaamde wegstreintjes , trekkend voertuig max 25 km + aanhangwagen ). Deze ontheffingen worden doorgaans aangevraagd voor een toeristisch treintje op een event of voor stadsrondritten, precies waar deze langzaam rijdende voertuigen voor geschikt zijn.

 

De redenatie betreffende de E-Shuttlebus door onze beleidsmakers :

 

Het voertuig is 'Groen / Elektrisch ' wat aan zich wenselijk is in deze tijd, maar het betreft een los 'trekkend' voertuig waar geen wagon ingericht voor personenvervoer achter gekoppeld is en dus kunnen we de bestaande ontheffing niet aanvragen/toepassen .....     Erg kort door de bocht vinden wij met  ook vele andere ondernemers.

 

Koppelen wij een wagon achter de Shuttlebus dan mag deze wel weer onder bestaande ontheffing op de openbare weg rijden ( Uiteraard kijkt betreffende lokale instantie , gemeente en politie of de beoogde route veilig is m.b.t. andere weggebruikers ). 

Zogenaamde Z3 categorie : Voor categorie Z3 geldt dat het voertuig een combinatie moet vormen met één of meer aanhangers die zijn ingericht voor het vervoer van personen.

 

Wij bieden E-Shuttles aan zonder Kenteken ( geschikt voor rondritten over bedrijventerreinen en afgesloten terrein ) of openbare weg met een wagon erachter gekoppeld. Ook koopt U bij ons een grotere 17 persoons shuttlebus inclusief Kenteken, welke zonder problemen of ontheffing op de openbare weg mag rijden.

 

Heeft U nog meer vragen, schroom dan niet en vult U rustig ons onderstaande contactformulier in :